A journey to a sustainable future

De duurzame wereld van verse kwaliteitsvis

De wereld van Ekofish Group is een wereld van verse kwaliteitsvis, die met respect voor het milieu gevangen wordt en kort na de vangst bij u op het bord ligt. Een wereld waarin gepassioneerde vissers voortdurend zoeken naar duurzame visserijtechnieken, die goed zijn voor mens en milieu.

Op de kotters van ons familiebedrijf wordt met passie én deskundigheid op de Noordzee gevist. Liefde voor de natuur en respect voor het ecosysteem van de zee zijn diep in onze vissers verankerd.

We geloven in duurzame visserij en een gezonde zee voor volgende generaties. Vanuit die visie vangen we vis en leveren deze in uitstekende kwaliteit aan onze klanten. Duurzame visserij en kwaliteitsvis gaan bij Ekofish Group hand in hand.

Over de Ekofish Group

Het verhaal van Ekofish Group is het verhaal van de Urker familie De Boer. Een familie die al generaties lang liefde heeft voor de zee en het vissersbestaan. Een familie die toekomstige generaties een gezonde zee wil nalaten.

Onze superverse visproducten

De Ekofisch Group heeft de schakels van de kwaliteitsketen in eigen hand. Het begint al met de keuze van vangstgebieden en -technieken. Daarna wordt de uiterste zorg besteed aan de verwerking en het bewaren van de vis op de moderne vloot, die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en koeling.

Ekofish Group BV brengt op die manier de gebruikelijke vissoorten uit de Noordzee op de markt als schol, tongschar, tarbot en griet uit de eigen vangsten. Daarnaast is er ook een ook samenwerking met zorgvuldig geselecteerde visserijpartners die “puls” tong, MSC-kabeljauw, Skrei-kabeljauw en MSC-roodbaars leveren. Door dicht bij de bron te blijven is de vis van uitstekende kwaliteit en duurzaam gevangen.

Ekofish Group BV wil uw portaal zijn voor
duurzaam gevangen visproducten van topkwaliteit.

Duurzaamheid is onze verantwoordelijkheid

Het respect voor de zee en het besef dat na ons nog generaties zullen volgen, zit diep in ons denken verankerd. Duurzaamheid is voor de Ekofish Group een levensstijl.

Duurzaamheid is voor Ekofish Group niet zomaar een modeterm. Het respect voor de zee en het besef dat na ons nog generaties zullen volgen, zit diep in het denken van Ekofish Group verankerd. Duurzaam werken heeft op de kotters echt handen en voeten gekregen. In de ruime maaswijdte van de netten, waaruit jonge vis en ongewenste bijvangst al in zee kan ontsnappen. In de zwevende visnetten waardoor de zeebodem tijdens het vissen onbeschadigd blijft. In de stunner waarmee de vis meteen na de vangst verdoofd wordt en pijnloos wordt verwerkt. Maar ook in het lagere brandstofverbruik dat het gevolg is van de milieuvriendelijke twinrigvismethode.

Duurzaamheid is een modewoord. Maar voor de
mensen van Ekofish Group is het een levensstijl.

De wereld van Ekofish Group

We zoeken als Ekofish Group voortdurend naar nieuwe manieren om duurzaam met de aarde om te gaan en tegelijk onze vis in uitstekende kwaliteit aan onze klanten te leveren.

Ekofish Group loopt in de visserijwereld voorop in de voortdurende zoektocht naar verduurzaming van visserijtechnieken. De ervaring die de mensen van Ekofish Group door de jaren heen hebben opgedaan, delen ze in nationale en internationale denktanks. Ekofish Group is sparringpartner van diverse innovatie organisaties en participeerde in het Visserij Innovatie Platform (VIP).

Ekofish Group laat zien dat duurzaam vissen niet alleen beter is voor mens en milieu, maar ook economisch rendabeler is.
We zien het als onze taak om aan de volgende generatie een gezonde zee over te dragen.
Blijvend zoeken naar verduurzaming van de visserijwereld is onze uitdaging!