A journey to a sustainable future

Van MSC tot ISO 22000, van IFS tot BRC Food, de Ekofish Group is uitzonderlijk goed gecertificeerd. En daar zijn we trots op!

De duurzame manier van werken en de uitzonderlijk hoge kwaliteit van de vis, heeft ertoe geleid dat de Ekofish Group zeer goed gecertificeerd is. We zijn controleerbaar duurzaam en kwaliteitsbewust.

MSC (Marine Stewardship Council): Sinds 2009 zijn de kotters van de Ekofish Group als eerste vissersschepen in Europa MSC-gecertificeerd. Met haar manier van vissen draagt Ekofish Group bij aan een gezonde visstand, een onbeschadigd ecosysteem en een goed georganiseerd en controleerbaar visserijbeheer.

RFS (Responsible Fishing Scheme): Met het RFS-certificaat toont Ekofish Group zorg te dragen voor het welzijn en de gezondheid van haar medewerkers op de vissersschepen.

ISO 22000 (Voedselveiligheid Managementsystemen): Op de kotters van Ekofish Group wordt als enige kotters van de Nederlandse Vissersvloot gewerkt volgens de ISO 22000-norm, een standaard op het gebied van voedselveiligheid. Een absoluut unicum, waar Ekofish Group trots op is!

IFS (International Food Standard) (Higher Level): Tijdens de controlemomenten van deze zeer strenge standaard op het gebied van voedselveiligheid dienen alle risicopunten in orde te zijn, anders wordt de certificering opgeheven. De IFS-certificering van de Ekofish Group is een bewijs van de constante kwaliteit van onze bedrijfsvoering.

BRC Food (Global Standard for Food Safety): De checklist van de BRC Food-standaard bevat meer dan driehonderd controlepunten op het gebied van o.a. voedselveiligheid, hygie╠łne en kwaliteitsmanagement. Onze partners verwerken en ver- pakken onze vis volgens de IFS- en BRC-norm.