A journey to a sustainable future

Onze kotters vissen ter hoogte van Denemarken, met visnetten die de zeebodem onberoerd laten. Zodat de vis rustig wordt gevangen en vervolgens pijnloos wordt verwerkt. Goed voor de vis én voor de kwaliteit op uw bord!

De vloot van Ekofish Group bestaat uit zeven moderne kotters, alle uitgerust voor de twinrigvisserij. De kotters vissen in het hoogseizoen voornamelijk op schol. In het winterseizoen wordt het visplan aangepast en wordt niet meer gericht op schol gevist. Goed voor de visstand, maar óók voor de kwaliteit van de vis.

Ekofish Group vist met respect voor visstanden, milieu en ecologie. De kotters vissen ter hoogte van Denemarken en noordelijker. De zeebodem in dat gebied is zeer geschikt voor de twinrigvisserij.

Door de twinrig-methode gaan de visnetten niet meer door de zeebodem. Het leven op de zeebodem blijft daardoor onaangeroerd. Door kleine trillingen van de rubberkabels komt de schol los van de bodem en wordt de visnetten ingeleid. Door de lage snelheid waarmee wordt gevist, is de gevangen vis van uitstekende kwaliteit en komt er weinig bijvangst in de netten terecht. Jonge, onvolgroeide vis kan door de grote maaswijdte van de netten meteen ontsnappen.

Ekofish Group neemt concrete maatregelen om de kwaliteit van de gevangen vis te waarborgen. Meteen na de vangst wordt de vis verdoofd en in ijswater gekoeld, zodat de verwerking aan boord op een pijnloze en diervriendelijke manier kan plaatsvinden. De vis wordt aan boord opgeslagen in kratjes van twintig kilo. Deze kleine kratjes zorgen voor een snellere koeling, minder druk op de vis én daardoor voor optimale kwaliteit.

De vloot van Ekofish Group is de enige die haar vangst direct vanaf het schip in de fabriek sorteert en verwerkt. Door de korte visreizen en de snelle verwerking aan boord is de vis van Ekofish Group van een constante hoge en verse kwaliteit. In de nabije toekomst ziet u als consument via een QR-code waar de vis van Ekofish Group gevangen is. Wel zo vertrouwd!