A journey to a sustainable future

We zoeken als Ekofish Group voortdurend naar nieuwe manieren om duurzaam met de aarde om te gaan en tegelijk onze vis in uitstekende kwaliteit aan onze klanten te leveren.

Ekofish Group loopt in de visserijwereld voorop in de voortdurende zoektocht naar verduurzaming van visserijtechnieken. De ervaring die de mensen van Ekofish Group door de jaren heen hebben opgedaan, delen ze in nationale en internationale denktanks. Ekofish Group is sparringpartner van diverse innovatie organisaties en participeerde in het Visserij Innovatie Platform (VIP).

Ekofish Group laat zien dat duurzaam vissen niet alleen beter is voor mens en milieu, maar ook economisch rendabeler is. Door aanvoer én afzet zelf te verzorgen, heeft Ekofish optimale controle over de kwaliteit van de vis die ze haar klanten levert.

Ekofish Group deelt haar kennis met een breed publiek door lezingen van Louwe de Boer. Ook deelt Ekofish Group haar kennis met nieuwe generaties op het schip PD 147, dat in 2006 tot twinrigger en in 2009 tot opleidingsschip is omgebouwd. Leerlingen van de Urker visserijschool leren op dit schip vissen met de duurzame, milieuvriendelijke visserijtechnieken van de Ekofish Group. Zo werkt Ekofish Group niet alleen aan een duurzaam heden, maar ook aan een duurzame toekomst!

In 2014 is Ekofish Group door visserijorganisaties in Oman gevraagd om voor de visserijsector in dit Arabische land een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de visserij. Een mooie uitdaging die Ekofish Group graag aangaat, uit een stuk bewogenheid met collegae en onze planeet.

Zo zoeken we voortdurend naar mogelijkheden om duurzaam met de aarde om te gaan en tegelijk vis, één van de meest gezonde en voedzame producten die de natuur ons biedt, in uitstekende kwaliteit aan onze klanten te leveren.