A journey to a sustainable future

2016: Houdbaarheid verlengen

Als het gaat om het verlengen van de houdbaarheid van vis is één ding zeer belangrijk: non-stop koelen. Een uitdaging, vooral als er hartje zomer met mooi weer gevist wordt! De introductie van de stunner (door verdoving koelt de vis sneller) en de stripmachine (verwerking gaat razendsnel waardoor de vis meteen weer gekoeld kan worden) waren belangrijke stappen.

Nog in 2016 wil Ekofish Group tubs met ijswater introduceren aan boord om de vis na vangst in op te slaan en te koelen. Het ijswater zorgt voor een optimale koeling van de vis tot in de kern en minimaliseert de kans op bacteriegroei. Gevolg: de houdbaarheid van de vis wordt met dagen verlengd. En dat heeft voor u als klant alleen maar voordelen!

Eko-Vation: het veelzijdige schip van de toekomst

Ekofish Group heeft in samenwerking met haar partners een vissersschip ontwikkeld dat de grote veranderingen op de Noordzee in de toekomst kan opvangen. Het veelzijdige schip kan, naast visserij, worden ingezet voor onderzoek en (maritieme) offshore-werkzaamheden. Meer informatie op www.ekovation.nl.

We zien het als onze taak om aan de volgende generatie een gezonde zee over te dragen. Blijvend zoeken naar verduurzaming van de visserijwereld is onze uitdaging!