A journey to a sustainable future

We werken elke dag met passie en enthousiasme op zee en op het land om onze klanten van de beste kwaliteit vis te voorzien!

De gebroeders De Boer vormen samen met hun gewaardeerde medewerkers de Ekofish Group. De broers en medewerkers werken elke dag met passie en betrokkenheid om hun klanten van de beste kwaliteit vis te voorzien. Sommigen al tientallen jaren lang!

Louwe de Boer

Van jongs af ben ik bezig geweest met vissen. Ik heb de opkomst en glorietijd van de visserij in de 80er en 90er jaren zelf mee mogen maken. De moeilijke tijd die de visserij de afgelopen 10 jaar heeft meegemaakt, heeft er voor gezorgd dat mijn broers en ik op een innovatieve en duurzame manier verder gegaan zijn met de visserij. Door middel van deze veranderingen zijn we bewuster met de zee en het product vis leren omgaan. Dit geeft zoveel inspiratie dat ik nu met trots het beroep “Visser” mag doorgeven aan mijn zonen die inmiddels actief in ons bedrijf meewerken aan een mooie toekomst.

Albert de Boer

Ik heb een zoon die al van jongs af aan visser- man wil worden. Wat is er dan mooier dat ik als vader kan zeggen dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan een duurzame toekomst voor de visserij. Zijn toekomst in de visserij. Daar doe je het toch ook voor?

Willem de Boer

Vissen is mijn lust en mijn leven. Ik heb niets anders gedaan en wil ook niet anders. Dan moet je wel in de toekomst investeren. Niet alles proberen weg te vangen maar alleen de ‘rente’ opvissen. Dat wil ik graag voor de volgende generatie doen.

Klaas de Boer

Ik heb aan boord me altijd verdiept in de techniek. Naast vissen is techniek bepalend voor het rendement van je schip. Proberen het brandstof verbruik te beperken is een uitdaging waar ik wekelijks mee bezig ben. Het kunnen kleine veranderingen zijn waardoor minder brandstof wordt verbruikt en minder CO2 wordt uitgestoten. Dat is toch ook duurzaam bezig zijn?

Hendrik de Boer

Als jongste broer was ik voorbestemd om te gaan vissen. Niet dat ik er een hekel aan had maar al die problemen en regels in de visserij schrokken me toch ook af. Is er wel een toekomst in de visserij? Alle mensen moeten toch eten, gezond eten. Vis is een prachtig en gezond voedingsmiddel. Zo help je mensen aan gezond voedsel. Dan is er toch voldoende toekomst om visserman te worden en te blijven van ganser harte?

De vloot van Ekofish Group bestaat uit moderne schepen, die alle zijn uitgerust voor de twinrigvisserij. De schepen zijn volledig ingericht om de vangst aan boord optimaal te kunnen verwerken en bewaren.